Innovatum är en plats med liv och rörelse, från tidig morgon till sen kväll. Oavsett om du jobbar, tränar, upplever eller bor här tillhandahåller vi allt du, dina kollegor, gäster eller släktingar kan behöva.

Livsmedelsbutik 2.0

Att god service och omtanke av kunder inte alltid behöver handla om personlig närvaro, det kan Edvin Johansson, Edvin Johansson, konceptägare av AutoMat vittna om. Hans koncept att driva obemannade livsmedelsbutiker har varit väldigt uppskattat på varje plats de öppnat. Och nu är det dags att etablera det vinnande konceptet även i Trollhättan. Det funkar så du släpper in dig själv i butiken med vanligt BankID. Väl i kassan scannar du in varorna från din egenplockade korg och betalar med kort. Edvin Johansson berättar att de räknar med att öppna någon gång under andra halvåret -21.

Fortsättning följer och inom kort berättar vi mer om hur upplägget i just Trollhättebutiken kommer att se ut. En butik där även pågående dialog med Instabox och Postnord pågår. Vi är mycket glada över att äntligen få en livsmedelsbutik på plats på Innovatum!

Frisör

Att Salong Innovation har valt att hylla platsen de verkar på genom namnet Salong Innovation är fantastiskt och ännu ett bevis på vilken påverkan den här platsen har på alla som jobbar och lever här. Den nyfikenhet och innovationskraft som det gamla industriområdet för med sig lever vidare i alla Innovatums verksamheter, och hos Salong Innovatum kan du bära med dig en bit av den kreativiteten hem, bokstavligen.

Framåtanda – framtidstro – innovativt tänkande

”Visionen är att Du som kund ska känna dig omhändertagen. Vi vill överträffa Dina förväntningar, hjälpa Dig med nya influenser och idéer eller utveckla och förverkliga Dina egna. Vi har länge haft en dröm, en vision. Det kan vi nu förverkliga genom vår egen salong. Det som började med en dröm har nu blivit Salong Innovation.”

Restauranger

God mat föder goda idéer. På Innovatum finns mycket gott och välja på oavsett om du föredrar husmanskost, en sallad, italienskt eller en go’ körv.

Studentbostäder

Innovatums företagspark är ett område fyllt av liv, framtidstro, energi och inspiration. Vi tror att ett av de absolut bästa sättet att skapa just det är att föra samman människor från olika omständigheter. En specifik grupp som vi förknippar med framtidstro är studenter. Att kunna erbjuda dem fräscha bostäder till rimliga priser ser vi som ett viktigt steg i att kunna genomföra sin utbildning. Inom en snar framtid hoppas vi välkomna de första hyresgästerna till de helt nya studentbostäderna som ska byggas på Innovatum.

Åkerssjö

Den södra delen av Innovatum, Åkerssjö är ett lysande exempel på den handlingskraft som genomsyrar Trollhättan. Under 2010-talet har området genomgått en total förvandling och nu inhyser platsen några av Trollhättans mest eftertraktade bostäder. Mycket har redan hänt men fortfarande pågår arbetet med att exploatera Åkerssjö. De senaste tillskotten till området är både Brf Turbinen som är upprättad inne i den gamla industribyggnaden där historiens vingslag är konstant närvarande, och Brf Traversen som kommer ha tillgång till något så unikt som en 500 kvm stor inglasad trädgård, som kan nyttjas året runt.

”Vi tar tillvara på lärdomar ifrån gårdagens företagare och tar med oss dem in i framtiden. Kontrasten mellan då och nu, så väl som kontrasten mellan våra olika kompetenser gör oss som verkar här till en kraft att räkna med, idag och imorgon.”

Förskolan Loket

I de södra delarna på Innovatum, intill Innovatumhallen har Erlandsson Bygg på uppdrag av Kraftstaden byggt områdets nya förskola. Förskolan som gick under arbetsnamnet Innovatumhöjden har nu fått sitt slutgiltiga namn och heter, väldigt passande Loket. Byggnaden cirka 1600 kvm uppdelade på två plan. Däri finns 6 avdelningar och ett tillagningskök. Huset är byggt med en stomme i trä, enligt Miljöbyggnad nivå Silver.

Totalt mäter Miljöbyggnad 15 olika värden, där man bland annat mäter energiförbrukningen och inomhusmiljön så att luften håller god kvalitet. Inspiration till arkitekturen är hämtad från en befintlig fastighet på Innovatum, som i tidigare var den enda träbyggnad som finns på området. Detta för att skapa känslan av att förskolebyggnaden alltid har funnits på Innovatum.