Innovatum företagspark

Innovatum i Trollhättan är en av Sveriges främsta mötesplatser och ett ledande utvecklingscentrum för tillväxt, forskning och upplevelser. Grundfilosofin är att skapa arenor och sammanhang där människor från skilda verksamheter och med olika perspektiv och kompetenser kan arbeta och verka tillsammans. Här finns framtidens produkter, uppfinningar, tjänster och idéer. Här delar en IT-tekniker trappugång med en tandhygienist, i ett konferensrum möts en elektriker och en kommunikatör. Här tar en ny generations samverkan fart.

Områdets identitet och styrkor

I området finns forskningscentrum, SAAB-museet, musik- och kulturhus, gymnasieskola, vårdcentral, förskola, evenemangsarena, träningsanläggning, Innovatum Science Center, restauranger och bageri. Bland annat. Drygt 2000 personer är verksamma här och fler aktörer är på väg in. Här byggs dessutom attraktiva bostäder och du kan flytta in idag.

Detta historiska område står numera under en ständig och spännande utveckling. Här uppstår häftiga arkitektoniska möten mellan höga tegelbyggnader med stålbalkar och traverser och ny design med glasade fasader och infällda spotlights.

Stadsdelen ligger precis vid kanalen intill de unika slussarna vid Åkerssjö och med närhet till Gamle Dals alla varierande promenadstigar. Till fots når du enkelt naturreservatet Älvrummet, dalgången som ramar in Göta Älv och Vattenfallen, allt med sin egen storslagna natur.

Delad erfarenhet är dubbel erfarenhet

Innovatums företagspark har många fördelar, både på och utanför arbetstid Här finns bland annat tillgång till

  • Konferensrum – stora och små
  • Eventlokaler
  • Flera olika restauranger
  • Cykel- och bilpool
  • Träningmöjligheter så som gym och padel
  • Närhet till vandringsleder och de vackra slussarna

Men den fördel vi är allra mest stolta över är det nätverk vi har att erbjuda. Enligt oss är Innovatums största fördel möjligheterna till utvecklande samarbeten företagare emellan. Vi tror på att delad erfarenhet är dubbel erfarenhet, att utdelningen blir dubbelt så stor och misstagen hälften så många. Att ge fler chansen till en givande, utmanande och sporrande arbetsmiljö är grundidén med Innovatum Företagspark. Varmt välkommen att utforska vilka samarbeten du och ditt företag kan tänkas ha med oss. Vi ser fram emot att höra era idéer.

Läs mer om det fantastiska miljöerna som omger vår arbetsplats.

Om området arrow_forward

Innovatum besöksmål

Framtid

Möjligheterna är oändliga och de gamla industrilokalerna erbjuder utmärkt grund till arbetsplatser och lokaler anpassade för morgondagen. Ser man till att hålla sig framme när de nya projekten ska hyras ut så har man goda möjligheter att påverka insidans utseende redan från början. Fler verksamheter av varierande slag är inplanerade på området.

Framöver ser vi gärna att man ska kunna handla, gå till frisören och göra ärenden som man hittills hänvisats till stadskärnan för, även på Innovatum. Vi gillar också när kulturen finner sin naturliga plats hos oss. N3 och alla aktiviteter som sker idag på Nova Arena har inneburit mycket för atmosfären på Innovatum.

”Samhällsutvecklingen rullar på i ett allt högre tempo, vilket behövs för att vi ska uppnå önskad effekt av högt uppsatta mål som t.ex. Agenda 2030. Innovatum erbjuder en inblick i den utvecklingen i allt från spjutspetsfrågor för framtidens industrimiljöer till nya tekniker som skapar hållbara förutsättningar för framtidens invånare. Här finns förutsättningar för individen att frodas med hänsyn till boende, restauranger, gym, museum och en mängd andra aktiviteter längs de vackra miljöerna intill Trollhättans kanal. Innovatum är definitivt ett område för framtiden.”

Studentbostäder

Innovatum företagspark ska vara ett område fyllt av liv, framtidstro, energi och inspiration. Vi tror att ett av de absolut bästa sättet att skapa just det är att föra samman människor från olika omständigheter. En specifik grupp som vi kopplar ihop med framtidstro och inspiration är studenter.

Människor som vill utöka sin kunskap och vidga sina vyer är intressanta för oss på Kraftstaden och för hela Trollhättan. Att kunna erbjuda dem fräscha bostäder till rimliga priser ser vi som ett viktigt steg i att kunna genomföra sin utbildning. Inom en snar framtid hoppas vi välkomna de första hyresgästerna till de helt nya studentbostäderna som Eidar ska bygga på Innovatum.

Kuriosa